Codeks

Over Codeks

Met Codeks bieden we u de ideale software voor het opzetten en beheren van een toegangscontrole-systeem. Codeks kan zowel als onafhankelijk systeem alsmede volledig geïntegreerd met Smart Time Tijdregistratie worden gebruikt. Codeks bestaat uit een combinatie van hardware en software.

Binnen Codeks beheert u de aangesloten terminals, de toegangstijden en de instelling van persoonlijke toegangsrechten. Wanneer u tevens gebruikmaakt van Smart Time Tijdregistratie dan biedt Codeks voordelen aangezien de medewerker gegevens maar eenmalig ingegeven hoeven te worden in de centrale database.

Tools die u helpen uw BEVEILIGING te verhogen

Codeks staat niet alleen bekend om haar gebruiksvriendelijkheid, maar is daarnaast ook een zeer prijs gunstige oplossing. We bieden met Codeks toegangscontrole schaalbare oplossingen bestaande uit hardware (zoals deurlezers en centrale controllers) alsmede de software om het beheer van uw toegangscontrole te vereenvoudigen. Hierbij speelt tijdbesparing en uiteraard integratie tussen de verschillende oplossingen een belangrijke rol.

Beheer eenvoudig op welk tijdstip wie toegang heeft tot welke deur. U kunt per deur aangeven wie wel/geen toegang heeft. U kunt daarnaast per dag verschillende tijdstippen toevoegen waarop een deur toegankelijk of gesloten dient te zijn. Kortom beveiliging aangepast aan uw situatie.

Aan de hand van de gebeurtenissen lijst kunt u precies zien wie toegang heeft verkregen, toegang geweigerd is, verkeerde tijdzone of dat er een onbekende kaart gebruikt is. U kunt deze gegevens daarnaast filteren op centrale controllers en afdelingen.

U kunt uw medewerkers eenvoudig toevoegen binnen uw toegangscontrole software. Heeft u ook Smart Time Tijdregistratie? Dan zorgt de integratie van van beide systemen dat medewerkers met hun RFID badge en of vingerprint ook direct beschikbaar zijn in Codeks toegangscontrole software.

We bieden toegangscontrole zowel op basis van RFID scanning alsmede ook op basis van vingerprint scanning. Onze deurlezers op basis van vingerprint scanning zijn tevens voorzien van een RFID lezer. Hiermee heeft u voor iedere situatie de juiste oplossing.

TOEGANGSCONTROLE

Digitalisering van uw toegangscontrole betekent aan de ene kant kostenbesparing ten opzichten van gebruik van sleutels en aan de andere kant meer gebruikersgemak voor u en uw medewerkers door het gebruik van RFID en of vingerprint scanning.

 

Ook betekent het een verhoging van uw beveiliging. Bij verlies of diefstal van een RFID badge of tag kunt u deze eenvoudig blokkeren waardoor deze niet meer gebruikt kan worden. Dit in tegenstelling tot de traditionele sleutels waarbij bij verlies of diefstal naast de sleutel ook het slot vervangen dient te worden. 

dashboard

Dashboard

Vanuit het dashboard heeft u direct toegang tot de functionaliteiten binnen Codeks.

Daarnaast biedt het dashboard de mogelijkheid voor de administrator om instellingen aan te passen en te beheren.

Medewerkers

Voeg eenvoudig gebruikers toe. Koppel deze vervolgens aan de juiste toegangsgroep. Werkt u reeds met Smart Time Tijdregistratie? Integratie tussen beide systemen zorgt er voor dat medewerkers maar eenmalig ingegeven hoeven worden.

U kunt in de software uw bedrijfsorganisatie opnemen. Koppel vervolgens hier uw afdelingen aan. Gebruikers kunnen vervolgens weer gekoppeld worden aan de juiste afdeling binnen uw bedrijfsorganisatie.

Medewerkers
tijdtabellen

Tijdstabellen

U kunt voor verschillende dagen verschillende toegangstijden invoegen.

U heeft tijdelijke medewerkers of u heeft een horeca/recreatie bedrijf etc. waarbij er sprake is van een begin- en einddatum waarin de toegang specifiek voor die periode van toepassing is?

Geef dan eenvoudig de begin- en einddatum in waarin de toegang van toepassing is. Eventueel gekoppeld met een begin- en eindtijd. Na deze datum wordt de toegang automatisch geweigerd.

Rapportages

Codeks biedt u de mogelijkheid om uitgebreide rapportages weer te geven.

Of het nu gaat om een lijst van gebeurtenissen of een lijst van badge/tag nummers, met de rapport generator kunt u eenvoudig de gewenste gegevens opvragen.

Binnen de rapport generator kunt u tevens eenvoudig selecties toepassen om de voor u relevante gegevens direct inzichtelijk te krijgen.

rapportages
Groepen

Groepen

Heeft u naast vaste medewerkers wellicht ook uitzendkrachten? Wilt u ook de toegangscontrole regelen voor uw bezoekers?

Kortom, wilt u per groep de toegangscontrole kunnen regelen?

Dan bieden we u met Codeks de juiste oplossing om dit te kunnen realiseren.

Koppel groepen aan de aanwezige deurlezers. Koppel hier weer de gewenste tijdstabel met begin- en eindtijd en begin- en einddatum.

HARDWARE

We bieden u een kosteneffectieve beveiligingsoplossing met onze multimode lezers. Deze zijn zowel gebruiksvriendelijk als krachtig en bieden ondersteuning voor zowel 125kHz-alsmede 13,56 MHz (Mifare) proximitykaarten.

Onze RFID lezers bieden snelle en veilige toegang door de badge of tag voor de lezer te houden. We bieden ook deurlezers die voorzien zijn van een nummeriek toetsenbord zodat het ingeven van een pincodes ook mogelijk is.

De deurlezers zijn ontworpen en ingebouwd in IP56-behuizingen voor gebruik zowel in binnen- en buitenomgevingen. Hierdoor zijn ze waterdicht en bestand zijn tegen zware weersomstandigheden.

Codeks toegangscontrole
Controller Codeks

Centrale controllers

Centrale controllers binnen Codeks zorgen voor de aansturing van de deurlezers en de deursloten. De Controller kan eenvoudig in uw netwerk worden geïntegreerd door de aanwezige TCP/IP aansluiting.

Vanuit de software worden gebruikerslijsten, toegangsgroepen, rechten etc. gestuurd naar de centrale controller.

Vertel ons waarnaar u op zoek bent.